Carnaval Santa Cruz de Tenerife 2023

20 januari 2023
26 februari 2023

Het jaarlijkse carnaval van Santa Cruz is er weer. Het wordt beschouwd als een van de beste carnavals ter wereld en als een Feest van Internationaal Toeristisch Belang. Dit jaar is het thema New York. Zoals elk jaar is er weer een gevarieerd programma waarvoor talloze bezoekers verwacht worden.

Een van de onderdelen zijn de concoursen in het Recinto Ferial van de hoofdstad, met een uitgebreid podium van wedstrijden voor straatorkesten en zang- en dansgroepen. Daarnaast zijn er ook de gala's van de verkiezingen van de kinder- en volwassen koninginnen van het carnaval. Dit jaar vindt het grote gala van de verkiezing van de Koningin van het Carnaval op 15 februari plaats.

Verder zijn er grote straatevenementen, zoals op 17 februari de Optocht die het Carnaval inluidt, met de Koningin aan het hoofd. Op 18 februari wordt 's middags het concours voor zang- en dansgroepen Ritme en Harmonie gehouden. Op 19 en 25 februari vindt het Dagcarnaval plaats. Nog een absolute must is het Coso Apoteosis del Carnaval (afsluitend defilé) op Carnavalsdinsdag 21 februari. In de avond van 22 februari vindt de Begrafenis van la Sardina plaats.