Zesenvijftigste Bedevaart van Marcus de evangelist

28 april 2024
28 april 2024

Traditiegetrouw gaan de inwoners van Tegueste eind april gekleed in gala om de duizenden bedevaartgangers te verwelkomen. In hun klederdracht lopen ze langs een route met wagens die versierd zijn met lokale producten van het land; boten, folkloristische groepen van alle eilanden en veekuddes.

Op 28 april wordt de zesenvijftigste editie van de bedevaart gevierd. Het is een van de grootste evenementen van de festiviteitenweek in Tegueste. De verkiezingen van de Pelgrimsoudste vormen de opening van de feesten. Daarna zijn er allerlei activiteiten, zoals de 'lucha canaria' (Canarisch worstelen) wedstrijden en andere sporten; de zegening van het vee en een offergave met producten van het land aan de beschermheilige.

 

Adres
Zesenvijftigste Bedevaart van Marcus de evangelist