Documentaire: El techo amarillo (Mujeres World Fest)

18 augustus 2023
18 augustus 2023

In de Sala Contemporánea van het Auditorium van Adeje wordt, als onderdeel van het Mujeres World Fest de documentaire El techo amarillo (het gele dak) van de meervoudig bekroonde filmregisseur Isabel Coixet vertoond.

Het onderwerp van de documentaire is de zaak van negen vrouwen die in 2018 aangifte deden van seksueel misbruik door docenten van de Toneelschool van Lleida. Omdat het misbruik tussen 2001 en 2008 plaatsvond, toen ze tieners waren, was de zaak op het moment van hun aangifte al verjaard en het dossier gesloten.

De documentaire is genomineerd voor de Beste Documentaire van de Goya Awards, winnaar van de 'Otra Mirada' RTVE-prijs in het Filmfestival van San Sebastian en winnaar van de Beste Documentaire in de Gaudí Awards 2023.

 

Adres
Documentaire: El techo amarillo (Mujeres World Fest)
Auditorio de Adeje C. Universidad de la Laguna, 38670, Adeje