Maagd van Carmen en San Telmo Boot 2023

11 juli 2023
11 juli 2023

Puerto de la Cruz is weer gastheer van populaire festiviteiten ter ere van de Virgen del Carmen als onderdeel van de July Fiestas, waaronder het traditionele evenement van de Embarcación de la Virgen del Carmen.

Grote aantallen mensen verzamelen zich op de visserskade om de komst van de Maagd te begroeten, wiens troon door de vissers op een van de boten wordt geladen die vervolgens in een maritieme processie vertrekken. Op dezelfde dag vindt de religieuze handeling ter ere van de Maagd en San Telmo plaats, waarna de vissers de beelden meenemen en allerlei lofprijzingen en complimenten zingen, die vervolgens in het vissersdok worden geladen en langs de kust van de gemeente paraderen. Aan het einde van de inscheping wordt de Maagd in processie door de straten van de stad gedragen.

 

 

Adres
Maagd van Carmen en San Telmo Boot 2023
Puerto de la Cruz