Hysterie. Het overstijgen van het verlangen

23 juni 2023
29 oktober 2023

In het kunstcentrum van Tenerife TEA vindt een tentoonstelling plaats die is samengesteld door Pilar Soler Montes. Zij onderzoekt de invloed en de belangstelling van de surrealistische beweging voor de verbeelding rondom hysterie die de arts Jean-Martin Charcot in fotografische beelden gemaakt in de Salpêtrière, uitdrukt.

Deze studie omvatte foto's van patiënten die met hun lichaam verschillende stadia van de ziekte vertegenwoordigden. Het begrip hysterie wekte direct de belangstelling van de groep surrealisten, omdat dit het symbool was voor de vrouw die tegengesteld was aan wat de burgerlijke norm en moraal voorschreven.

Diensten

Data: 23 juni t/m 29 oktober

Waar: kunstcentrum van Tenerife TEA (Santa Cruz de Tenerife)

Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 10.00 tot 20.00 uur

Toegangsprijs: gratis toegang

Voor meer informatie: https://teatenerife.es/exposicion/histeria/235

Adres
Hysterie. Het overstijgen van het verlangen
TEA Tenerife Espacio de las Artes
Avda. de San Sebastián, 10
38003 Santa Cruz de Tenerife