Corpus Christi Alfombras de La Orotava 2023

15 juni 2023
10 juni 2023

Zoals elk jaar gaat La Orotava weer in gala om de traditionele Corpus Christi feesten te verwelkomen. Onderdeel van het programma is het tentoonstellen van de bloemenkleden en -tapijten die het centrum van de stad versieren. Dat is een intens en uniek moment van deze feesten, omdat het gepaard gaat met een diep religieus gevoel waaraan alle inwoners van La Orotava zich overgeven, ten overstaan van de Schepper die zich tijdens het Heilig Sacrament openbaart.

De oorsprong van deze traditie dateert van 1847, toen Leonor del Castillo y Betancourt, dochter van de graaf en gravin van Vega Grande, een bloementapijt maakte om de processie van het Allerheiligste op te luisteren en zo bij de bevolking meer devotie te wekken. Het wordt nu beschouwd als een mooie uiting van de religiositeit en de creatieve geest van de inwoners, die nu elk jaar een grote variatie aan tapijten maken.

Adres
Corpus Christi Alfombras de La Orotava 2023
La Orotava
Tel.: 922 323 041
Fax.: 922 334 512