De ontvoerders van de Chiemsee

03 februari 2023
04 februari 2023

De Spaans-Uruguayaanse prestigieuze toneelschrijver Mario Gas is de regisseur van een bewerking tot toneelstuk van een tekst van Alberto Iglesias die onderzoek doet naar de wanhoop en de economische crisis. In deze zwarte komedie verplaatsen de spelers Juan Calot, Vicky Peña, Manuel Galiana, Gloria Muñoz, Helio Pedregal en Alberto Iglesias het publiek naar het Spanje van 2010.

Het verhaal speelt zich af in een tijd die gekenmerkt wordt door de grote recessie van 2008, toen velen hun spaargeld verloren door de onroerendgoedzeepbel en de faillissementen van spaarbanken en ondernemingen. De personages willen niet met de armen over elkaar blijven zitten in deze situatie en ze plannen een ontvoering om hun eigendommen terug te krijgen.