The old maid and the thief

21 januari 2023
29 januari 2023

In de Opera van Tenerife wordt The old maid and the thieff van Gian Carlo Menotti opgevoerd. Javier Lanis treedt op als muzikaal leider en pianist. De bezetting wordt aangevoerd door de mezzosopraan Silvia Zorita; de bariton Fernando Campero; de sopranen Candelaria González en Estefanía Perdomo; en de acteurs Javier Socorro en Joel Hernández.

Deze eenakter is speciaal voor uitzending via de radio gemaakt en werd in 1939 voor het eerst uitgezonden door de Noord-Amerikaanse omroep NBC. Het verhaal gaat over de roddels en geheimen van een ogenschijnlijk rustige stad. Het is een melodramatische komische opera met een snel ritme. Vanwege het grote succes heeft de schrijver van de muziek en het libretto deze opera bewerkt voor opvoering op het podium.