Bedevaart van San Sebastian 2023

20 januari 2023
20 januari 2023

In San Sebastian, beschermheilige van de boeren en ook van de gemeente Adeje, samen met de Maagd van de Incarnatie en de Heilige Ursula, vindt, zoals gebruikelijk op 20 januari, de traditionele bedevaart plaats. Paarden spelen de hoofdrol bij deze unieke bedevaart. Honderden ruiters komen naar de kust van Adeje om traditiegetrouw de zee in te lopen. Deze oude traditie is in het zuiden van Tenerife het evenement waarbij de meeste mensen samenkomen.

Niet alleen iedereen uit Adeje feest mee, maar ook mensen uit aangrenzende plaatsen, uit het noorden van het eiland en zelfs van Gomera. De grote dag begint heel vroeg in de ochtend met de Heilige Mis. Daarna wordt het heiligenbeeld uit de kerk naar zee verplaatst, voorafgegaan door een lange stoet ruiters te paard.