Driekoningenoptochten Tenerife 2023

05 januari 2023
05 januari 2023

Traditiegetrouw vindt op 5 januari in veel plaatsen op Tenerife een Driekoningenoptocht plaats, de Drie Wijzen uit het Oosten. Een wereldwijd unieke traditie waarbij de Drie Koningen in een spectaculaire optocht door de straten trekken. Heel bijzonder zijn de optochten in Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz en La Orotava. Deze traditie omvat daarnaast talrijke activiteiten voor iedereen, zoals de verkoop van chocolademelk, allerlei markten en shows.

In de ochtend van Driekoningen zijn er cadeautjes voor de kinderen die het hele jaar lief zijn geweest en voor de kinderen die dat niet waren is er steenkool. In de middag van 5 januari trekken de drie koningen door de straten en maken iedereen vrolijk en vol van verwachtingen. In de nacht van 5 op 6 januari gaan ze overal de huizen binnen om wat achter te laten.

Diensten

Datum: 5 januari

Waar: Diverse plaatsen: Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Orotava, Candelaria, El Sauzal, San Miguel de Abona, Garachico, enz.

Programma: Zie programma per plaats

Toegangsprijs: gratis

Voor meer informatie: https://fiestasdesantacruz.com/programa-navidad-2022-2023/