Per la notte di Natale

22 december 2022
22 december 2022

In het Auditorium van Tenerife geeft het Orquesta Barroca de Tenerife op 22 december een kerstconcert in het kader van de Kamercyclus. Deze recital is een reis langs de muzikale fabels uit het repertoire van de Italiaanse barok.

Voor deze gelegenheid treedt Carmen Leoni op als gastdirigent en speelt tevens clavecimbel, begeleid door een groot aantal musici van het Orquesta Barroca. Het programma omvat een selectie van stukken van componisten als Pietro Antonio Locatelli en zijn Concert in F mineur, op. 1 nr 8, per il Santo Natale; Antonio Vivaldi en zijn Concert nr.4 in F mineur, op. 8 RV 297, L'inverno en Vioolconcert in E majeur, RV 270, Il Riposo per il Santissimo Natale; Francesco Manfredini en Symfonie op. 2 nr 12 in D majeur, Pastorale Per Il Santissimo Natale; Giuseppe Torelli en Concert in G mineur, op. 8 nr 6, Pastorale per il Santissimo Natale; en Arcangelo Corelli en Concerto grosso in G mineur, op. 6 nr 8, Fatto per la Notte di Natale.