Veertiende El Tanque Trail

06 november 2022
06 november 2022

De gemeente El Tanque en Gesport van de Canarische Eilanden organiseren voor de veertiende keer de El Tranque Trail die hardloopliefhebbers een van de oudste bergtrailwedstrijden van het schiereiland biedt. De plaats Erjos is het epicentrum van de wedstrijd, die twee parcoursen heeft. De trail van 21 kilometer met 900 meter hoogteverschil bestaat voor 95% uit bergachtig terrein (paden en paadjes) met enkele technische gedeelten. De trail van 10 kilometer met 400 meter hoogteverschil bestaat voor 70% uit bergachtig terrein (paden en paadjes) met enkele technische gedeelten.

De deelnemers komen door gebieden met een grote landschappelijke waarde, zoals het Coronabos, het bijzondere natuurreservaat van El Chinyero, het landschapspark van Teno en de mooiste paden en paadjes van de gemeente.