Blikkensleep- en kastanjefeest 'Fiesta del Cacharro y la Castaña' 2022

29 november 2022
29 november 2022

Zoals elk jaar wordt op 29 november in Puerto de la Cruz het laatste feest van het jaar gevierd, het Blikkensleep- en kastanjefeest 'Fiesta del Cacharro y la Castaña, zoals het Feest van San Andrés in de volksmond heet. Dit feest is verbonden met de opening van de bodega's en het proeven van de nieuwe wijn, met gepofte kastanjes en sardientjes of andere zoute vis.

Zoals in veel plaatsen in het noorden van Tenerife, komen in Puerto de la Cruz op 29 november, de vooravond van San Andrés, de inwoners naar de Plaza del Charco in het centrum van de stad. Daar slepen ze rommel (blikken, huishoudelijke apparaten, badkuipen, oud ijzer en allerlei andere oude spullen die lawaai maken) aan een stevig ijzerdraad gebonden tot lange slangen over de grond.

Van dit feest genieten niet alleen de inwoners van Puerto de la Cruz, maar ook de toeristen die op dat moment in de stad verblijven.