Canarisch Fadofestival ES FADO 2022 - Yamandú Costa en Antonio Zambujo

03 november 2022
03 november 2022

Het Canarisch Fadofestival, bekend onder de naam EsFado, brengt de Canarische Eilanden en Portugal samen in de Fado, de muziek die door UNESCO is uitgeroepen tot Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het enorme Portugese erfgoed komt tot uiting in het vocabulaire, maar ook in de cultuur die in vele opzichten sterk verwant is.

Dit jaar is het EsFado festivalprogramma verdeeld over diverse eilanden, zoals Tenerife, La Palma en Lanzarote. In het Leal Theater treedt het duo bestaand uit de Braziliaanse gitarist en componist Yamandú Costa en de Portugese muzikant Antonio Zambujo op met het zogenaamde Dos Naciones en Armonía (Twee Landen in Harmonie) project. Twee grote Portugese namen die grenzen overschreden hebben.