Toccata nocturna

11 september 2022
11 september 2022

In samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van San Miguel Arcángel organiseert het operagebouw Auditorio de Tenerife een matinee met de organist Aarón Ribas Zorrilla uit Barcelona. Een ruimte voor introspectie waar de artiest met een ambitieus programma komt waarin de intimiteit van de nocturnen de strijd aangaat met de kracht van de toccatas.. Zo ontstaat er een werk waarin het contrast versterkt wordt.

De kracht en de diepgang van de toccatas van Bach, Heiller en Migó springen eruit naast de teerheid van de nocturnes van Chopin en het Claire de lune van Debussy. Een dialoog tussen de twee grootste componisten als resultaat van een uitgebreide zoektocht door de organist uit Barcelona en die hem op de grootste podia van Europa heeft gebracht.