Bedevaart ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand 2022

07 september 2022
07 september 2022

Na twee jaar afwezigheid vanwege Corona is er dit jaar weer een bedevaart ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Güímar. Het is de oudste feestdag van de Canarische Eilanden. Die wordt gevierd op 7 september en voert van de Sint Petruskerk in het historische centrum van het dorp naar de kapel van de de Heilige Maagd op de Playa del Socorro.

's Middags wordt de verschijning herdacht van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de inwoners op de Playa de Chimisay. De volgende dag wordt het beeld van de Heilige Maagd teruggebracht naar de Sint Petruskerk in het dorp.

Diensten

Datum: 7 september

Waar: El Socorro (Güímar)

Voor meer informatie: https://guimar.es/