Librea Tegueste 2022

09 september 2022
09 september 2022

De zogenaamde Libreas in noordoost Tenerife vinden hun oorsprong in de traditie van de volksmilities. Dit feest wordt als Cultureel Erfgoed beschouwd en dateert van de zeventiende eeuw. Het vindt zijn oorsprong in verschillende tradities van dankzegging aan de beschermheiligen dat ze het volk hebben bevrijd van de pest en van aanvallen door piraten.  De inwoners van het dorp beelden in klederdracht van Tegueste gehuld het plattelandsleven en de religieuze gebruiken uit. Soldaten marcheren intussen door de straten van het dorp naar het huis van de kapitein, als er plotseling met een indrukwekkende licht- en geluidshow een strijd uitbreekt tussen de schepen en het kasteel.

Tegenwoordig wordt de Librea om de vier jaar gevierd en is nu het hoogtepunt van de Fiestas de Los Remedios. De show bestaat uit meerdere elementen: de Militie, de vier Schepen van Tegueste en de Bloemendans, die om de processie van Onze-Lieve-Vrouw van Los Remedios, beschermvrouwe en ereburgemeester van Tegueste heen slingeren.