Feest ter ere van Jezus Christus van La Laguna 2022

01 september 2022
30 september 2022

Het Feest ter ere van Jezus Christus van La Laguna wordt de hele maand september gevierd, met als hoogtepunt 14 september, een officiële feestdag in deze stad. Op 9 september wordt het beeld van het sanctuarium naar de kerk van de kathedraal gebracht. Op 14 september rond 12.00 uur wordt het Christusbeeld in processie teruggebracht naar het sanctuarium, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de koning.

Op dezelfde dag vindt er 's avonds nog een processie plaats, die langs het Clarissenklooster en het Catharinaklooster voert. Ter afsluiting is er op het plein in de stad een grote vuurwerkshow. Gedurende de hele maand september vormt La Laguna het decor van muziek, activiteiten voor kinderen en sportieve onderdelen, wat duizenden bezoekers trekt.