Fantasieën - Pierre-Laurent Aimard

06 september 2022
06 september 2022

In het het kader van zijn kamermuziekcyclus wordt in het operagebouw Auditorio de Tenerife het concert Fantasías ten gehore gebracht door de pianist Pierre-Laurent Aimard. De fantasie is het muziekgenre waarin de artiest in zijn hele muzikale loopbaan zijn composities vanuit vrijheid en creativiteit onderbrengt. Het fantasierijke stuk vol improvisaties omvat een range van klassieke tot de modernste melodieën.

Met deze recital neemt de beroemde pianist de toeschouwer mee op een reis die begint in de zestiende en zeventiende eeuw met de fantasie uit de Renaissance en de Barok van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck en die eindigt met de Fantasy on Iambic Rhythm voor piano, gecomponeerd in 1985 door de Brit George Benjamin. Evenmin ontbreken de drie grootste fantasieën van Mozart.