Tenerife Bluetrail 2022

02 juni 2022
05 juni 2022

De Tenerife Bluetrail is een bergrace voor hardlopers met zeven verschillende afstanden die elk andere kenmerken hebben. Ze staan open voor mensen met en zonder beperking, zodat bergbeklimmers en hardlopers van verschillende niveaus en lichamelijke conditie deel kunnen nemen. Een sportwedstrijd met integratie als een van de doelstellingen. Trailrun voor iedereen.


De afstand van de Tenerife Bluetrail die het meest tot de verbeelding spreekt, is de Ultra. Deze leidt over het eiland en voert van zeeniveau naar 3.555 meter, de maximaal bereikbare hoogte voor beklimmers van de Teide. De finish van deze 102 kilometer lange trail moet binnen 25 uur gehaald worden.


De andere afstanden zijn: Trail: 73 km; Estafette Trail :73 km (28 km + 45 km); Marathon: 44 km; Halve Marathon: 24 Km; Avond Klim Challenge: 5 km; en Uitdaging: 5 km, 10 km en 21 km.