Bedevaart van La Orotava 2022

23 juni 2022
23 juni 2022

De bedevaart van La Orotava wordt als de grootste folkloristische uiting van de Canarische Eilanden beschouwd. Een vrolijk en kleurrijk evenement waar elk jaar duizenden bezoekers op af komen om te genieten van de folíamuziek, de dans en de zang van internationale betekenis.


De tegenwoordige pelgrimstocht waarbij San Isidro naar de Calvariokapel wordt gebracht, dateert van 1846, toen burgemeester Alonso de Ascanio y Molina dit volksfeest introduceerde bij terugkeer van zijn reis naar Madrid. De hedendaagse bedevaart is gebaseerd op een gebruik uit 1936 en wordt verzorgd door de lokale Culturele Vereniging Liceo de Taoro. In de loop der tijd is er een optocht aan toegevoegd met ruiters, versierde ossenkarren, feestgangers, trommelaars en zangers.