El Brujo. El Alma de Valle Inclán - Festival CAE (Canarische Eilanden Beeldende Kunsten)

12 maart 2022
12 maart 2022

In de vijfde editie van het Internationale Festival voor Beeldende Kiunsten van de Canarische Eilanden, CAE, staat het optreden van Rafael Álvarez, beter bekend als El Brujo, geprogrammeerd. Deze Spaanse acteur en dramaturg geeft een poëtisch en komisch eerbetoon aan Ramón María del Valle-Inclán. Hij doet dat via een monoloog waarin hij thema's als modernisme, esthetiek en kunstgeschiedenis diepgaand behandelt.

Een voorstelling die vooral gebaseerd is op Divinas palabras (goddelijke woorden), een stuk dat hij herlas tijdens de periode van lockdown in Spanje. Hij duikt daarbij diep in zijn belangrijkste stukken, zijn sonnetten en zijn opvatting van de literatuur en de sociaal-politieke werkelijkheid van Spanje en de wereld.