Dalí. Sueños literarios (Literaire dromen)

21 januari 2022
19 maart 2022

In het Cultureel Centrum Espacio Cultural CajaCanarias van Santa Cruz de Tenerife vindt een tentoonstelling plaats waarin twee van de sterkste aspecten van de kunstenaar getoond worden: bewerkingen van de wereldliteratuur en waanvoorstellingen van het onderbewuste. Het werk van Dalí is sterk beïnvloed door elementen als geschiedenis, wetenschap, filosofie, literatuur en religie. Deze elementen brengt hij samen in een mengsel van de feitelijke omstandigheden en zijn innerlijke wereld, van het objectieve en het subjectieve.

De expositie omvat 116 xilografieën. Het eerste deel is een weergave van La vida es sueño uit 1975. Het tweede deel omvat drie onderdelen die plaatsvinden in La divina comedia (Hel, Vagevuur en Hemel) en die Dalí tussen 1959 en 1963 tot stand bracht.

Diensten

Datum: Van 21 januari tot en met 19 maart

Waar: Cultureel centrum Espacio Cultural CajaCanarias (Santa Cruz de Tenerife)

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 - 13.30 uur / 17.30 - 20.00 uur

Zaterdag: 10.00 - 13.30 uur

Gesloten: zondag en feestdagen

Voor meer informatie: https://cajacanarias.com/agenda/dali-suenos-literarios/