Uitkijkpunten van Los Dos Valles

Bij het ontdekken van dit gebied mag je niet vergeten om onderweg enkele uitkijkpunten te bezoeken.

Mirador de Humboltd (La Orotava). Hier werd Alexander Von Humboldt verliefd op Tenerife. Het is een perfecte plek om de effecten te bekijken die de instorting van een deel van het eiland heeft veroorzaakt om plaats te maken voor de Vallei van La Orotava.

Mirador de El Lance (Los Realejos). Hier heb je een uitzicht vanuit een ander perspectief op de groene vallei van La Orotava. Er staat een enorm bronzen standbeeld van Mencey Bentor, de Guanche-koning die zich in de afgrond wierp, zodat hij zich niet hoefde te onderwerpen aan de Spaanse veroveraars toen alles al verloren was.

Mirador Rosa de Piedra (Parque Natural de la Corona Forestal). Je vindt er een echte stenen roos met perfect uitgelijnde bloemblaadjes. Hoe die ontstond? De basaltische lavatong in de vorm van kolommen die door de bodem van de ravijn stroomde, krulde langzaam op in de vorm van een spiraal. Toen de lava was afgekoeld, kon men het huidige aspect van een roos waarnemen.

Mirador Montaña Guamazo (Parque Nacional del Teide). Deze krater, die 33.000 jaar oud is, bevindt zich op een hoogte van 2.000 meter. In de buurt rijst het Edificio Cañadas op, of de resten die ervan zijn overgebleven. Voor de ineenstorting bereikte het een hoogte van 4.000 meter.

Mirador del Valle (Parque Nacional del Teide). Deze uitkijkplek werd gevormd tijdens een van de aardverschuivingen die het oude Edificio Cañadas deden instorten. Vervolgens begon een nieuwe uitbarstingscyclus de kloof te vullen tijdens een van de meest opvallende voorbeelden van het voortdurende proces van opbouw en vernietiging, waardoor het eiland werd gevormd.

Mirador de La Crucita (Parque Natural de la Corona Forestal). Het beste uitzicht op wat er nog van het oude en reusachtige Edificio Cañadas van Cho Marcial over is gebleven, kan vanaf dit uitkijkpunt worden aanschouwd. De enorme structuur gleed af in richting van de zee en de caldera van Pedro Gil laat ons zien hoe het ooit was.

Mirador de Chivisaya (Paisaje Protegido de Siete Lomas). Dit was het toneel van grote geologische bevingen: vanaf hier zie je duidelijk hoe structuren van meer dan 2.000 meter hoog naar beneden zijn gekomen. En hoe de gewassen in het gebied, zoals druiven, kastanjes, aardappelen, enz. hun voordeel doen bij het materiaal dat bij een uitbarsting vrijkomt.

Uitzichtpunten downloaden