De lekkernijen van de lokale keuken

De eilandbewoners zijn echt trots op hun keuken en het zou zonde zijn om niet enkele van hun gerechten en delicatessen met vlees, verse vis, groenten of de alom tegenwoordige gofio, te proberen.

Natuurlijk moet een overvloedige maaltijd vergezeld gaan van de juiste wijnen. Als je bovendien een wijnliefhebber bent die aroma's, texturen en kleuren weet te appreciëren, heeft dit gebied wijnkelders die je kunt ontdekken. De wijnen worden ingedeeld in twee klassen op basis van hun herkomst: de Orotava- en Güímarvallei.

Wat is het geheim van gofio? Een bezoekje aan een molen is de beste manier om de oorsprong te leren kennen van dit typisch eilandgerecht. Er zijn molens te vinden in beide valleien en je wordt bedwelmd door het aroma van geroosterde granen wanneer je een molen nadert. Voor velen is het de lekkerste geur ter wereld.

Net als op het hele eiland raden wij je ook aan om een restaurant binnen te gaan om de vulkanische suggesties te proberen.

Restaurants en wijnhuizen downloaden​