Santiago del Teide

Santiago del Teide heeft een onmisbaar icoon: de kliffen van Los Gigantes, met een hoogte tot wel 600 meter. Een van haar andere charmes ligt in de zee. Vanuit de jachthaven vertrekken er elke dag boten om walvissen te spotten die op enkele mijlen zee-inwaarts leven. En bovendien is het La Arena-strand een van de beste van het eiland. De Chinyerovulkaan en het pottenbakkersmuseum Cha Domitila zijn eveneens niet te missen attracties in deze gemeente.

Santiago del Teide is een gemeente in het zuidwesten van het eiland die zich uitstrekt van de kust van Puerto Santiago tot aan de dennenbossen van de Teide, zo'n duizend meter hoger. Het stabiele klimaat heel het jaar door, de schoonheid van de landschappen en de aangename watertemperatuur nodigen uit om in Santiago del Teide van de natuur en de zee te genieten. Op het hogere gedeelte van de gemeente genieten we van het contrast tussen het vulkanische landschap en de verbouwing van wijndruiven, amandelen en vijgen. De Chinyerovulkaan in het Speciale natuurreservaat Chinyero speelde de hoofdrol in de laatste uitbarsting van Tenerife, in 1909.

Hoewel de huidige economie van Santiago del Teide op de dienstensector is gebaseerd, steunde deze vroeger op de landbouw en pottenbakkerij, bovenop de visvangst in de kuststreek. In het vissersdorp Puerto Santiago zijn de indrukwekkende Los Gigantes-kliffen steeds aanwezig, en er is een jachthaven en een populair zwart zandstrand waar de blauwe vlag wappert, een onderscheiding voor de kwaliteit van het water en de faciliteiten. In 1960 ontdekte Juan Manuel Capdevielle het landschap van de Los Gigantes-kliffen en promoveerde hij de urbanisatie van de streek voor het toerisme. Er werd een meteorologisch station geïnstalleerd dat gedurende drie jaar verschillende aspecten van het klimaat van de streek en de zee mat, en men kwam tot de conclusies dat het een van de meest weldoende klimaten ter wereld is. De rijkdom van de kustlijn heeft ervoor gezorgd dat er meerdere soorten walvisachtigen leven, die je kan leren kennen via de gespecialiseerde bootexcursies.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Gehomologeerde wandelpaden

In het Pottenbakkerscentrum begint de route SL-TF 60 die via een wandelpad van 9 kilometer Santiago del Teide met Arguayo verbindt. Tijdens deze route kun je tuinen en amandelboomgaarden bewonderen, evenals de Bilmaberg en het stadscentrum van Santiago del Teide. Hoewel de wandeling niet gevaarlijk is, moet je rekening houden met de steenachtige bodem, wat er ook de reden voor is dat de route bijna vier uur duurt en dus een aanzienlijke inspanning vergt. Anderzijds brengt het pad PR-TF 65 je naar Puerto Santiago en begint via een breed pad aan het tankstation van Santiago del Teide. Tijdens de route kom je langs een watergalerij en langs de bedding van de kloof bij Tamaimo. Het is een traject van gemiddelde moeilijkheidsgraad, van 8 kilometer lang, door een streek met veel zon, het wordt dus aangeraden om genoeg water mee te nemen en je goed tegen de zon en de hitte te beschermen.

Dit laatste pad sluit ook aan op de paden PR-TF 65.1 (El Molledo-Risco Blanco), PR-TF 65.2) (Tamaimo-Cruz de los Misioneros) en PR-TF 65.3 (El Molledo-Degollada del Roque). In bureau voor toerisme van Santiago del Teide kun je een plattegrond krijgen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.