PR-TF 83.3 Las Vegas - Risco El Muerto

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze aftakking van de PR-TF 83.1, in de zone die bekend is als El Aserradero, de zaagmolen, dichtbij Risco de Los Muertos, herinnert ons aan een niet zo heel ver verleden, toen de bosbouw een belangrijke economische sector vormde. Na het oversteken van het ravijn van Cho Candelaria, voert de route zuidwaarts omlaag over El Lomo de El Seco. Het is de moeite waard om de aftakking te nemen voor de beklimming van de Montaña de Tames, vanwaar het uitzicht magnifiek is. Iets verder brengt een andere aftakking ons naar de Fuente del Guirre. Vlakbij deze bron staat de Pino del Guirre, een in het oog springende, oude, hoge Canarische pijnboom met een dikke stam. Dichtbij Casa del Seco komen we bij de kruising met de route PR-TF 83.4, beter bekend als Camino del Molino. We dalen verder af over de Pista Madre del Agua naar een kruispunt waar we het oude pad nemen dat ons via het ravijn Barranco del Seco terugbrengt naar Las Vegas. In dit laatste deel overheerst het agrarische landschap van lavagruis, dat hier gebruikt wordt als bodembedekking voor akkerbouwterrassen en moestuinen op bergwanden en ravijnhellingen.

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 83.3 Las Vegas - Risco El Muerto 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 83.3 Las Vegas - Risco El Muerto

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 13º
Granadilla de Abona. Sunny skies all Friday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.