Arona 3 - Route van Túnez - La Hondura - El Resabaladero - Túnez

Technische informatie

 • Beginpunt: Calle Túnez (klim naar Lomo Alto, Arona)
 • Eindpunt: Calle Túnez (La Cantina, Arona)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Rondwandeling
 • Afstand: 4,2 km
 • Duur: 2 u
 • Hoogste punt: 959 m
 • Laagste punt: 599 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 376 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 356 m
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze circulaire route kunnen we tegen de klok in lopen en beginnen met de bestijging over de weg van Lomo Alto. We gaan omhoog over de asfaltweg, die we, rechts afslaande, verlaten bij de bocht. We krijgen nog een klein stukje asfalt en gaan dan verder over een aardeweg langs een ronde watertank en over een kanaal. De route stijgt gestaag en onthult indrukwekkende vergezichten over de Valle de San Lorenzo, de Montaña de Guaza en enkele bevolkingskernen aan de kust van dit gemeentegebied. Nadat we de ruïne zijn gepasseerd van Casa de La Mesa, ooit een toonbeeld van lokale plattelandsarchitectuur, slaan we linksaf en stijgen we over een goed te volgen pad tot de buurtschap van La Hondura. Bijna op het hoogste punt van de weg komen we bij een nis, waar de begrafenisstoeten plachten te stoppen op weg naar Vilaflor. Iets verder slaan we linksaf (tenzij we het 1 km verder gelegen La Escalona wensen te bezoeken om met de bus verder te reizen), en komen we uit op de asfaltweg. Deze verlaten we al na 20 meter, door op de kruising linksaf te slaan voor de afdaling, totdat we aankomen bij een rulle onverharde weg. Deze brengt ons opnieuw naar een asfaltweg, de Camino de Altavista, waar we door kunnen lopen naar het gelijknamige buurtschap, op 1,7 km, of kunnen besluiten de afdaling voort te zetten over de Camino Resbaladero. Wees daar voorzichtig, want hier en daar gaat het erg steil. Aan het einde van dit laatste stuk komen we weer terug in de Calle Túnez.

Hoogteprofiel

Altimetría Arona 3 - Camino de Túnez - La Hondura - El Resbaladero - Túnez 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: Arona 3 - Route van Túnez - La Hondura - El Resabaladero - Túnez

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 16º
Minimum:
Arona. It will drizzle on Wednesday morning. As the hours pass by rain will fall. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.