PR-TF 70.1 Tágara - El Jaral

Technische informatie

  Routebeschrijving

  Deze aftakking van de PR-TF 70 begint ongeveer anderhalve kilometer voor het boswachterijgebouw, Casa Forestal de Tágara. Daar vlakbij zien we een oude, zeer vervallen pekoven en, aan de rand van de veldweg, de beroemde Pino de la Virgen, de ‘den van de maagd’, kort geleden geveld door een zware storm. Om door te gaan naar El Jaral nemen we de Camino Galante, een voetpad door het dennenbos. Over het naaldendek van het dennenbos komen we langs het Cruz de Manuel en nadat we het steeds dunner wordende bos eenmaal achter ons hebben gelaten, bij de kruising met de Camino de Chirche. Hier slaan we linksaf en dalen we, over de oude weg tussen de dorpskern en de bergtop, af naar het eindpunt. Aan het einde van de wandeling komen we bij een asfaltweg en slaan we linksaf de oude weg in. We komen vervolgens langs een ander kruispunt, waarvan het voetpad naar links naar het ravijn van La Higuera loopt en de weg rechtdoor ons over de Calle Niágara naar de oude waterbron in El Jaral brengt.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 70.1 Tágara - El Jaral 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  • Beheerder: Chasna - Isora
  • Informatie van de beheerder: PR-TF 70.1 Tágara - El Jaral

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum:
Guía de Isora. Sunny skies on Monday morning. In the afternoon, sunny with cloudy periods. At night it will be good weather. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.