Arona 2 - Circulaire route Suárez - El Topo

Technische informatie

Routebeschrijving

De route begint op het Plaza del Cristo de la Salud, in het hartje van Arona, en gaat ongeveer een kilometer omhoog over de provinciale weg TF-51, tot een punt bij de Charca del Ancón, waar de eigenlijke rondwandeling begint. Vanaf hier gaat de route langzaam omhoog naar Ifonche, over een bergrug die ooit gebruikt werd voor de akkerbouw; iets wat nog hier en daar te zien is aan enkele stille getuigen van het lokale boerenbedrijf. Na het passeren van Casas del Topo en restaurant El Refugio, brengt een pad door de gelijknamige kloof ons naar de Camino de Suárez, die ons weer terugbrengt naar het beginpunt. We gaan daarbij rondom de Roque de Imoque, de Montaña Suárez, over de uitlopers van Roque del Conde en komen nogmaals door het ravijn Barranco del Rey voordat we terug zijn in het dorpje Arona. Deze route doorkruist twee natuurbeschermingsgebieden van aanzienlijke ecologische waarde: het bijzonder natuurreservaat Barranco del Infierno en het beschermd landschap van Ifonche. De wandelaar wordt dus gevraagd hier extra voorzichtig om te gaan met de natuur.

Hoogteprofiel

Altimetría Arona 2 - Camino Circular Suárez - El Topo 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: Arona 2 - Circulaire route Suárez - El Topo

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 14º
Minimum:
Arona. There will be light, fine, continuous rain-fall on Thursday morning. In the afternoon there will be moderate rain. At night rain will fall. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.