HET PAD VAN DE ZINTUIGEN 3 - Wandelpaden - Tenerife

Het Pad van de Zintuigen 3

Het Pad van de Zintuigen 3
cerrar
Pagina via e-mail versturen
Completa el captcha

Technische informatie

 • Beginpunt: Cruz del Carmen
 • Eindpunt: Cruz del Carmen
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Rondwandeling
 • Afstand: 1,27 km
 • Duur: 30 min.
 • Hoogste punt: 951 m
 • Laagste punt: 873 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 100 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 100 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Vanaf Cruz del Carmen vertrekken drie routes, bekend als Sendero de los Sentidos of ‘pad van de zintuigen’, over een oude verbindingsweg tussen de dorpen in Anaga en de stad La Laguna. Ze bieden alle drie verschillende ervaringen door ruiken, zien en voelen, waarmee we kennis maken met diverse elementen uit de omgeving. Langs de route staan borden met zintuigsymbolen (neus, oog, hand), waarmee de aandacht van de wandelaar wordt getrokken, om deze iets bijzonders langs het pad te laten ruiken, zien of voelen. Het pad van de zintuigen 3 omvat beide voorgaande paden en daalt verder af naar de Mirador del Llano de los Loros, waar je kunt genieten van het uitzicht over Santa Cruz en het ravijn en de stuwdam van Tahodio. Het pad heeft iets meer hoogteverschil en is iets uitdagender dan de eerstgenoemde twee Senderos de los Sentidos.

Hoogteprofiel

Altimetría Sendero de los Sentidos 3 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Landschapspark van Anaga

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

cerrar
Hoe kom je in:

Het Pad van de Zintuigen 3

In Google Maps openen
Algo nuboso a nuboso
Vandaag > Máx: 19° Min: 17°
San Cristóbal de La Laguna. El cielo se cubrirá progresivamente la mañana del domingo. Por la tarde lloviznará a ratos , y por la noche, aparición de nubes de tipo medio y alto. Temperaturas sin cambios.
Volgende dagen
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en re...
Plan je route
cerrar
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.

Multimediagalerij