SL-TF 60 Santiago del Teide - Arguayo (Route van de amandelbloesem)

Technische informatie

Routebeschrijving

De route begint bij het plein bij het stadhuis en loopt grotendeels over de PR-TF 43.3 naar de vulkaan Chinyero. We nemen eerst de Calle La Placeta, rechtsaf, tot het eind en vervolgens slaan we linksaf en direct daarna rechtsaf, de Camino del Cementerio in. Al snel zien we aan de linkerkant het begin van het pad (aangegeven met een pijl). We volgen dit pad tot de kruising met een bredere veldweg (Camino de Los Arrastraderos), bij een driehoekig spaarbekken. Daar slaan we rechtsaf en gaan we omhoog tot een volgende kruising (aangegeven met pijlen). Hier kunnen we ervoor kiezen om richting Valle de Arriba of Las Manchas te gaan of naar boven door te lopen richting Arguayo. We doen dit laatste en volgen de steenmannetjes naar El Calvario de Los Baldíos. Eenmaal daar aangekomen nemen we de onverharde weg naar rechts, tot waar we de resten beginnen te zien van de lavastroom van de Chinyero. We nemen het pad daar overheen tot we bij een kruising komen (aangegeven met pijlen), met de keuze tussen doorgaan over de PR-TF 43.3 of rechtdoor lopen, richting Arguayo. We doen dit laatste. We blijven de steenmannetjes volgen naar beneden tot we in het zicht van het dorp komen. Aangekomen bij de hoofdweg, slaan we rechtsaf en gaan we verder door de Calle San Agustín en vervolgens door de Calle San Luis, tot de hoek met de Calle El Carmen. We slaan deze linksaf in en lopen door tot het einde daarvan, waar we aankomen bij onze bestemming, het pottenbakkerscentrum Centro Alfarero de Arguayo.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 60 Santiago del Teide - Arguayo (Ruta del Almendro en Flor)
 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 60 Santiago del Teide - Arguayo (Route van de amandelbloesem)

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 21º
Minimum:
Santiago del Teide. Totally clear blue skies all Saturday long. Temperatures will drop mildly.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.