San Miguel 1 - San Miguel - Aldea Blanca

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza de la Iglesia de San Miguel
 • Eindpunt: Provinciale weg TF-657, Aldea Blanca
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 7,5 km
 • Duur: 3 u 30 min.
 • Hoogste punt: 607 m
 • Laagste punt: 207 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 214 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 610 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route verbindt de bevolkingskernen San Miguel de Abona en Aldea Blanca. De wandeling loopt merendeels over het zuidelijk deel van de oude Camino Real, die hier en daar nog zijn oorspronkelijke plaveisel heeft en komt langs enkele waterbronnen, zoals die van La Hoya en van Tamaide. De weg toont ons details van grote historische, etnografische en landschappelijke waarde en doorkruist verschillende ravijnen en gronden met een oud agrarisch verleden. Het pad begint op de Plaza de San Miguel en gaat over de met kinderhoofdjes bestrate Calle de La Iglesia. We passeren het woonhuis-museum van El Calvario en komen in de woonbuurt van Tamaide. We lopen verder door de Calle de la Cruz en dalen af naar de diep ingesloten bedding van het ravijn van El Lomo. Het pad gaat omhoog over de tegenoverliggende ravijnhelling en loopt door tot een asfaltweg, waarna het rechtsaf gaat tot een splitsing waar twee vertakkingen van de Camino Real samenkomen. Iets verderop komen we aan de rand van het ravijn van El Drago, ook bekend als Las Mesas. Het pad gaat verder richting buurtschap La Hoya en stijgt vervolgens langs de bron van La Hoya weer omhoog. We passeren het Casa del Gato en komen in een gebied met talloze sporen van de prehispanische bevolking van de regio. De route blijft het verloop van de voormalige Camino Real volgen naar de bergrug van Los Cabuqueros, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Valle de San Lorenzo en Aldea Blanca, met talloze vulkanische sintelkegels. We steken via een loopbrug de provinciale weg TF-657 over en komen bij de rustplek van Las Crucitas. Het laatste gedeelte gaat door het kleine dal van El Ahijadero en komt over een landbouwweg uit in het gehuchtje Aldea Blanca.

Hoogteprofiel

Altimetría San Miguel 1 - San Miguel - Aldea Blanca 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: San Miguel 1 - San Miguel - Aldea Blanca

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 16º
Minimum: 10º
San Miguel de Abona. Cloudy with drizzle on Wednesday morning. As the hours pass by rain will fall. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.