San Miguel 3 - Sendero del Monte Cho Pancho - El Roque

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza de la Iglesia de San Roque (El Roque, San Miguel)
 • Eindpunt: Recreatieterrein Cho Pancho (San Miguel)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 3,5 km
 • Duur: 1 u 30 min.
 • Hoogste punt: 1.005 m
 • Laagste punt: 640 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 392 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 25,5 m
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route verbindt het dorp El Roque met het recreatieterrein van Monte Cho Pancho (Jama). Hij was vroeger bekend als "Camino de la Silleta". De wandeling gaat door het noordelijk deel van het gemeentegebied van San Miguel de Abona, dichtbij de rand van de gemeente Vilaflor de Chasna. De bezienswaardigheden langs deze route bevinden zich in een goed geconserveerde staat en onderweg zullen we kennismaken met interessante aspecten van de natuur en cultuur van het Tenerifse middengebied. Het rijke erfgoed hier biedt een idee van het leven op het land en de agrarische activiteiten in het zuiden van Tenerife, met name van hoe de mensen hier leefden en hoe de ruimte was waarin men woonde.

Hoogteprofiel

Altimetría San Miguel 3 - Sendero del Monte Cho Pancho - El Roque 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: San Miguel 3 - Sendero del Monte Cho Pancho - El Roque

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 30º
Minimum: 19º
San Miguel de Abona. Persistent fog on Friday morning. As the hours pass by, sunny skies. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.