PR-TF 70.2 Llano del Negro - Las Fuentes

Technische informatie

  Routebeschrijving

  We beginnen deze aftakking van de PR-TF 70 in een gebied dat bekend is als Llano del Negro of Tumba del Negro. We zien de veldweg dichtbij aan de linkerkant, maar de route loopt recht omlaag en steekt verschillende malen de veldweg over. Op sommige punten langs de route krijgen we indrukwekkende panoramische uitzichten over de bergen van Isora en zelfs op de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro. Naarmate we lager komen, wordt het dennenbos steeds dunner en zien we steeds meer exemplaren van bremstruik, adenocarpus, enz. We komen nogmaals bij de veldweg en nemen op het kruispunt daarvan de afslag naar rechts. De afslag naar links voert naar Adeje. We vervolgen de afdaling over de veldweg totdat we een pad tegenkomen aan de rechterkant van die weg, waarlangs we onze weg vervolgen. Bij het buurtschap Las Fuentes komen we bij La Casa de Los Poleos, een oude boerenwoning met kippenren, geitenstal, enz. Vanaf hier verbreedt het pad zich tot een karrenspoor en gaan we weer verder tussen stapelmuurtjes, die hier iets hoger worden. De route splits zich hier in twee paden die allebei naar Caserío de Las Fuentes gaan. Dit buurtschap is plaatselijk zeer bekend: in de jaren 70 liep het dorpje leeg maar sinds kort is het weer bewoond en heeft men het boerenbedrijf hier weer opgepakt.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 70.2 Llano del Negro - Las Fuentes 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  • Beheerder: Chasna - Isora
  • Informatie van de beheerder: PR-TF 70.2 Llano del Negro - Las Fuentes

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 27º
Minimum: 14º
Guía de Isora. Sunny skies all Monday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.