SL-TF 206 El Jaral - Guía de Isora

Technische informatie

 • Beginpunt: Calle Santiago Apóstol (El Jaral)
 • Eindpunt: Calle Los Chorros, bij de kerk (Guía de Isora)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 3,45 km
 • Duur: 1 u 30 min.
 • Hoogste punt: 847 m
 • Laagste punt: 578 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 128 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 378 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

We beginnen de route bij de dorpskern van El Jaral, vanaf de Calle de Santiago Apóstel en slaan linksaf een kleine doodlopende straat in, die overgaat in een veldweg die ons naar beneden brengt naar een kleine talweg die uitmondt op het ravijn Barranco de Rodrigo. Bij de bedding nemen we een klein paadje aan de linkerkant, dat de zone van Maderos inloopt, richting Barranco de Rodrigo, en parallel aan deze laatste verder afdaalt. In het ravijn zien we de stortplaats en de rails van de tunnel Fuentes de Ramallo. De route daalt licht naar links afbuigend verder tot een bevloeiingskanaal, dat we oversteken. Hierna stuiten we op een weg tussen stapelmuurtjes aan weerszijden, waarachter de akkers volledig zijn ingenomen door cistroos (Cistus monspeliensis). We zetten de afdaling voort over een iets beter begaanbaar pad, dat ons naar de provinciale weg TF-82 brengt (bocht bij Barranco Rodrigo), waar we de Camino de La Vegueta over de noordhelling van het ravijn omhoog nemen, totdat we bij een veldweg, de Calle Barranco, aankomen. We gaan over deze laatste verder omhoog tot aan de PR-TF 70, dat ons naar het oude centrum van Guía de Isora brengt.

Hoogteprofiel

SL-TF 206 El Jaral - Guía de Isora 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 206 El Jaral - Guía de Isora

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 15º
Guía de Isora. The weather will be fine all Sunday long. In the evening the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.