PR-TF 83.5 Los Hibrones - Las Vegas

Technische informatie

 • Beginpunt: Aansluiting op PR-TF 83.1 (La Abejera)
 • Eindpunt: Plaza de la Ermita de Las Vegas
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 8,4 km
 • Duur: 3 u 15 min.
 • Hoogste punt: 1.197 m
 • Laagste punt: 612 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 224 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 800 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route brengt ons vanaf La Abejera, bij kilometerpunt 5,4 van de route PR-TF 83.1, door de middelhoge gebieden van Granadilla de Abona en via de zone van Los Hibrones en het buurtschap van La Higuera, naar het buurtschap van Las Vegas. Het pad doorkruist ooit in cultuur gebrachte maar inmiddels verlaten kloven en bergruggen, die nu geheel bedekt zijn met kreupelhout en Canarische pijnbomen. Opvallend bij het buurtschap van Las Vegas is de grote hoeveelheid verwilderde en in de omringende natuur opgenomen vijgen- en amandelbomen, die resulteren in een rijk en gevarieerd landschap. De route biedt een grote verscheidenheid aan etnografische bezienswaardigheden: traditionele boerenhuizen, grotwoningen, dakpanovens, fruitdroogovens, stapstenen, dorsvloeren, oude irrigatiestructuren, geplaveide paden... Allemaal elementen die ons terugvoeren naar voorbije tijden op het Tenerifse platteland. Een deel van de route loopt, van Las Vegas naar La Higuera over de oude Camino Real naar Granadilla en een ander deel gaat over de paden die naar de top liepen en die ooit werden gebruikt voor het verweiden van het vee in voor- en najaar en voor de houtwinning in de dennenbossen.

Hoogteprofiel

 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 83.5 Los Hibrones - Las Vegas

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 15º
Minimum:
Granadilla de Abona. Cloudy with drizzle on Wednesday morning. As the hours pass by rain will fall. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.