Los Guardianes Centenarios 1

Technische informatie

 • Beginpunt: Bezoekerscentrum Centro de Información Patrimonial de Agua García
 • Eindpunt: Bezoekerscentrum Centro de Información Patrimonial de Agua García
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Toegankelijk voor rolstoelen
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 0,86 km
 • Duur: 5 min.
 • Hoogste punt: 858 m
 • Laagste punt: 815 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 44 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 2 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

  Routebeschrijving

  Dit pad gaat door een van de best bewaarde laurierbossen van Tenerife. Het voordeel hier is dat je niet ver uit de bebouwde kom hoeft te gaan om kennis te maken met deze typische eilandvegetatie. Al direct vanaf het begin loop je onder het bladerdak van het bos, evenwijdig aan El Barranco de Toledo. Het is hier frisser dan elders, vanwege de aangevoerde vochtige zeelucht. Die vochtige lucht is ook de reden voor de aanwezigheid van de oeroude inheemse laurier, die men hier kent als “Viñatigo de la Cuna”, aan de rechterkant van het pad. Het betreft een van de exemplaren die de houtkap in de voorbije eeuwen heeft mogen overleven. Tegenover de boom zien we de tunnel Madre del Agua, die nog altijd een zekere hoeveelheid water produceert. Het pad buigt nu sterk af en we komen in een heel andere omgeving. De vegetatie wordt opener en het pad lichter. Dit landschap blijft de wandelaar vergezellen tot het eindpunt van de route, waar we op een plek met banken kunnen genieten van onze welverdiende rust.

  Hoogteprofiel

  Altimetría Los Guardianes Centenarios 1 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 18º
Minimum: 12º
Tacoronte. Skies will could over on Wednesday morning. In the afternoon, occasional light rain or drizzle. At night the sky will be covered by high and middle clouds. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.