Fasnia 2 - Rondwandeling langs Las Eras del Trillo in Los Cazadores

Technische informatie

 • Beginpunt: Recreatieterrein van Los Cazadores (La Zarza, Fasnia)
 • Eindpunt: Recreatieterrein van Los Cazadores (La Zarza, Fasnia)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Rondwandeling
 • Afstand: 2,7 km
 • Duur: 1 u 15 min.
 • Hoogste punt: 1.274 m
 • Laagste punt: 1.131 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 183 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 183 m
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

De route die we hier voorstellen, heeft als rode draad de oude dorsvloeren, de kenmerkende vlakke ronde cirkels, die hier gebruikt werden voor de eerste industriële activiteiten van de eilandbewoners. We krijgen enig idee van hoe deze landarbeid in zijn werk ging. Vandaag de dag worden de dorsvloeren alleen nog gebruikt op feestelijke evenementen. De wandeling is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen in deze hoog gelegen contreien van de gemeente Fasnia, een samenleving van keuterboeren, die meestal zelf eigenaar waren van de grond die ze in gezinsverband bewerkten en voor wie de graancultuur een belangrijk onderdeel was van hun bedrijf en een belangrijke bron van overleving in tijden van economische tegenwind. Geniet van de wandeling en gedenk daarbij met respect het leven van deze historische bewoners van het gebied.

Hoogteprofiel

Altimetría Fasnia 2 - Circular Las Eras del Trillo en Los Cazadores 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: Fasnia 2 - Rondwandeling langs Las Eras del Trillo in Los Cazadores

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum: 13º
Fasnia. Skies will could over on Wednesday morning. In the afternoon, occasional light rain or drizzle. At night the sky will be covered by high and middle clouds. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.