5. DEGOLLADA DE GUAJARA - Wandelpaden - Tenerife

5. Degollada de Guajara

5. Degollada de Guajara
cerrar
Pagina via e-mail versturen
Completa el captcha

Technische informatie

Routebeschrijving

Dit pad is de enige manier om over de wand van de Caldera te komen en het is een onderdeel van de oude verbindingsweg tussen de twee uitersten van het eiland, bekend als de Camino de Chasna. Hij gaat van Cañada del Montón de Trigo, tussen de bergen Pasajirón en Guajara, omhoog naar La Degollada. Het woord “degollada” is Canarisch dialect en duidt op een bergpas van het zadel-type. Vanaf de pas is het uitzicht spectaculair, met wijde vergezichten over het Nationaal Park van de Teide en de zuidzijde van het eiland, met het ravijn Barranco del Río.

Hoogteprofiel

Altimetría 5. Degollada de Guajara 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

cerrar
Hoe kom je in:

5. Degollada de Guajara

In Google Maps openen
Nubosidad variable
Vandaag > Máx: 31° Min: 22°
Orotava (La). Los cielos estarán parcialmente cubiertos a lo largo de la jornada del domingo. Por la noche, predominio de los cielos despejados. Temperaturas sin cambios.
Volgende dagen
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en re...
Plan je route
cerrar
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.

Multimediagalerij