PR-TF 69 Chío - Vera de Erques

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze route begint in het dorpje Chio, daar waar de Calle El Roquillo langs het plaatselijke kerkhof omhoog gaat. Het eerste stuk van de route brengt ons naar de dorpskern van Chiguergue. We steken door over de Calle Tinguaro en slaan af over de Camino de Chirche of Calle de San Pedro naar de wijk van San Pedro, die zich kenmerkt door de lokale, Canarische architectuur van de boerenwoningen. De wandeling door deze bevolkingskern valt samen met de PR-TF 70, maar wij zetten onze wandeltocht voort richting El Jaral, over het hoogst gelegen deel van de hele route. We dalen de gewonnen hoogtemeters weer af naar het gehucht van El Jaral en nemen daar via de Calle Cuba opnieuw het pad naar het verlaten dorpje Caserío de Las Fuentes, waar de in de zandsteenachtige bergwand uitgegraven woningen nog altijd bewaard zijn gebleven. Vandaar gaat de tocht naar Vera de Erques. De wandeling eindigt ongeveer 300 meter voor het kerkgebouw.

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 69 Chío - Vera de Erques 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 69 Chío - Vera de Erques

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 14º
Guía de Isora. Sunny skies all Friday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.