SL-TF 201 Chío - Arguayo

Technische informatie

Routebeschrijving

De route begint dicht bij kilometerpunt 28 van de provinciale weg TF-38 Chio - Boca Tauce, vanaf waar een veldweg omhoog loopt tussen traditioneel bewerkte en ommuurde akkertjes aan weerszijden. Nadat we een irrigatiekanaal zijn overgestoken, stuiten we iets verderop op een kruispunt, waar de afslag naar links naar Arguayo voert. We blijven op het hoofdpad en komen door de zones van El Pinillo en Las Rosas. Het gebied is van het type ‘malpaís’ (slechte grond), en hier en daar is het pad niet meer dan een nauw spoor tussen een schaarse begroeiing van aeonium (Aeonium pseudourbicum) met hier en daar een Canarische pijnboom (Pinus Canariensis). We komen bij een kruising, waar we links afslaan over een pad dat tussen stenen muurtjes naar beneden loopt tot de Calle La Cerca, in de dorpskern van Arguayo. Door de dorpsstraatjes vinden we nu gemakkelijk de weg naar het pleintje voor het pottenbakkerscentrum Centro Alfarero de Arguayo.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 201 Chío - Arguayo 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 201 Chío - Arguayo

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 16º
Minimum: 10º
Guía de Isora. There will be light, fine, continuous rain-fall on Thursday morning. In the afternoon, moderate rain. At night it will rain. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.