PR-TF 69.1 Chiguergue - Chasogo

Technische informatie

 • Beginpunt: Hoek Calle El Roquillo en Calle Las Cuevas (Chiguergue)
 • Eindpunt: Provinciale weg TF-38, Bergweg Chasogo
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 9,2 km
 • Duur: 4 u 30 min.
 • Hoogste punt: 1.954 m
 • Laagste punt: 796 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 1.184 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 27 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

We beginnen de route op de hoek van de Calle El Roquillo en Calle de las Cuevas, in Chiguergue. We nemen de laatstgenoemde straat omhoog, steken voorzichtig de provinciale weg TF-38 over en gaan aan de overkant daarvan rechtdoor verder. De route brengt ons geleidelijk het dennenbos in, totdat we opnieuw de provinciale weg TF-38 oversteken om daarna de route bergopwaarts voort te zetten. Voordat we de bergrug Lomo de las Cuevas del Cuchillo bereiken, komen we bij een bewegwijzerde afslag die ons de mogelijkheid biedt om de Camino Pino de la Leche te nemen tot de route SL-TF 203. Chio - Los Arenales, over welke laatstgenoemde route we bij het recreatieterrein van Los Arenales kunnen komen. Als we echter onze hoofdroute volgen en de afslag achter ons laten, komen we boven, ter hoogte van Naterito Sánchez, in een ander soort landschap, van dennenbos op lavagrond. Hierna maakt de begroeiing plaats voor het zogenaamde malpaís, ‘slecht land’, een landschap van ongeërodeerde lavabrokken, pahoehoe’s, touwlava’s en lavatunnels. In deze zone, bekend onder de naam Reventón de Pedro Hernández, zien we een interessante oude dorsvloer, de Era de Barqueto, op een pahoehoebodem, en enkele vulkanische holten (resten van lavatunnels). We sluiten de route af op de kruising van de bosweg met de provinciale weg TF-38.

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 69.1 Chiguergue - Chasogo 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 69.1 Chiguergue - Chasogo

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 14º
Guía de Isora. There will be not a cloud in the sky all Friday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.