SL-TF 71 Camino de la Virgen

Technische informatie

 • Beginpunt: El Portón, Weg naar La Caleta-Fañabé (Adeje)
 • Eindpunt: Ermita vieja de San Sebastián (Adeje)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 2,0 km
 • Duur: 1 u
 • Hoogste punt: 130 m
 • Laagste punt: 21 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 13,7 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 121 m
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

De voormalige Camino de La Encarnación heet tegenwoordig Camino de La Virgen, het pad van de maagd. De bevolking van Adeje deed namelijk, in ruil voor alle door de Virgen de la Encarnación verleende gunsten, de belofte om de beeltenis van de maagd eens per jaar in processie naar "huis" te brengen. In de 16e eeuw werd het beeld van de Maagd van de Incarnatie op initiatief van Pedro de Ponte vanuit La Enramada naar de kapel van Santa Ursula Villa overgebracht, om het te beschermen tegen piratenaanvallen; vandaar de naam van het pad. Het pad (niet de processie; die begint bij de kerk van Santa Úrsula) start bij El Portón, die dienst doet als toegang tot de Camino, aan de weg van Fañabé naar La Caleta. Vanaf daar gaat het richting kust, haaks op enkele voormalige akkers, naar Tosca Colorada, over de diep in het lavasteen ingesleten karrensporen, stille getuigen van alle goederen die langs deze route hun bestemming vonden. Hier vinden we een halte waar de pelgrims, op hun bedevaart naar de kapel van La Enramada, stopten om te bidden tot de Maagd. Er zijn nog twee andere belangrijke punten op de weg: La Era, de dorsvloer, en El Humilladero, een historische gebedsplaats waar voor het eerst de Maagd van de Incarnatie verschenen is en waar deze van oudsher aanbeden wordt. De wandeling eindigt bij de kapel van La Enramada, nu omgedoopt in Ermita Vieja de San Sebastián.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 71 Camino de la Virgen 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 71 Camino de la Virgen

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 16º
Adeje. There will be not a cloud in the sky all Monday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.