PR-TF 71 Camino de Teresme

Technische informatie

Routebeschrijving

De Camino de Teresme was voor de lokale bevolking van vitaal belang voor het vervoer van mensen en de distributie van koopwaar en producten tussen de kust en ‘las medianías’, de middelhoge zones op het eiland. Het belang van de houtindustrie blijkt nog uit de daar aanwezige houtzaagmolen, El Aserradero. Hier werd gebruik gemaakt van het aanwezige water, niet alleen voor de bevloeide akkerbouw, maar ook ten behoeve van de bosbouw. De route begint tegenwoordig bij de deur van La Casa Fuerte, bij de kerk van Santa Ursula en het oude Franciscaner klooster van Nuestra Señora de Guadalupe y San Pablo, beschermd cultureel erfgoed. We gaan omhoog, via Boca del Paso en Lomo de Las Lajas, over een lang, slingerend en hier en daar verhard pad, tot aan de kruising bij de houtzagerij. De oude weg ging vanaf de zagerij verder naar de top. We kunnen de terugweg doen, hetzij over hetzelfde pad, hetzij over de PR-TF 71.1 (naar La Quinta) of de PR-TF 71.2 (richting Ifonche).

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 71 Camino de Teresme 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 71 Camino de Teresme

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 28º
Minimum: 16º
Adeje. Calm weather all Sunday long. In the evening there will be not a cloud in the sky. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.