SL-TF 263 Camino Real El Escobonal - Fasnia

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza de la Iglesia de San Joaquín (Fasnia)
 • Eindpunt: Plaza de la Iglesia de El Escobonal (Güímar)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 5,4 km
 • Duur: 2 u 30 min.
 • Hoogste punt: 510 m
 • Laagste punt: 324 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 398 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 315 m
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route doorkruist een deel van het middengebied van de streken van Agache en Fasnia, over het oude zuidelijke deel van de Camino Real. De route begint in het centrum van de gemeente Fasnia, op het Plaza de la Iglesia de San Joaquín, hoewel we ook een kilometer eerder kunnen starten, bij de ruïne van de Iglesia Vieja. Aan de achterkant van de kerk dalen we de Calle El Calvario af en nemen we een klein stukje van de provinciale weg TF-620, voordat we weer terugkeren naar diezelfde straat voor de aansluiting met de Camino Real, die op dit deel geasfalteerd is en die ons langs het gemeentelijke voetbalveld brengt. De route gaat door tot de kruising met de geasfalteerde landweg van Lomo de La Tose, waar we met de nodige voorzichtigheid een stukje over lopen, totdat we weer de veldweg nemen die ons door het akkerland naar de oude route naar de Barranco de Herques brengt. Na om de kloof heen te zijn getrokken, gaan we verder over het pad langs de voet van de Montaña Béñamo en vervolgens langs de ruïnes van de oude kapel van San José of van San Vicente Ferrer. De route gaat afwisselend over stukken aardeweg en asfaltweg. We gaan van hieraf verder naar de Lomo de La Corujera; hierbij steken we de Avenida Bayón over. Wat later komen we bij de bedding van de kloof Barranco de La Angostura, lokaal ook bekend als Barranco de Achacay, waar we omheen lopen voor de beklimming van de Lomo de La Tambora tot de hoofdweg Carretera General del Sur, ter hoogte van de voormalige herberg Fonda de El Escobonal. Vanaf daar gaat het verder over asfalt naar het eindpunt, het Plaza de la Iglesia de El Escobonal.

Hoogteprofiel

SL-TF 263 Camino Real El Escobonal - Fasnia
 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 263 Camino Real El Escobonal - Fasnia

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 20º
Minimum: 14º
Fasnia. Clouds will alternate with sunshine all Monday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.