PR-TF 71.2 Camino de Ifonche

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze weg verbond het gebied van Ifonche van oudsher met de dorpskern van La Quinta, een van de oudste in de regio en maakt deel uit van de Camino Real die de hoger gelegen Tenerifse middengebieden verbond met Guía de Isora, Adeje, Arona en Vilaflor. Een van de aantrekkelijke kanten van deze route is ongetwijfeld het rijke etnografisch, natuurhistorisch en landschappelijk erfgoed hier. De route doorkruist maar liefst drie natuurbeschermingsgebieden. We beginnen in het beschermd landschap van Ifonche, daar waar de route samenvalt met etappe 5 van de GR 131, met een combinatie van de typische akkerbouwterrassen met lavagruisafdekking die kenmerkend zijn voor de traditionele landbouw in het hogere middengebied van de Comarca de Chasna. Na de steilere stukken aan het begin van het ravijn Barranco del Infierno komen we door het dennenbos in de zone van El Aserradero, de houtzaagmolen. Hier valt de route samen met de PR-TF 71 Camino de Teresme, die ons naar Adeje brengt en iets daarna sluiten we aan op de PR-TF 71.1, naar La Quinta. Plan de terugweg, hetzij over hetzelfde pad, hetzij over de PR-TF 71 (naar La Casa Fuerte de Adeje) of de PR-TF 71.1 (richting La Quinta).

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 71.2 Camino de Ifonche 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 71.2 Camino de Ifonche

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 20º
Minimum: 10º
Adeje. Sunny skies on Monday morning. In the afternoon clouds will alternate with sunshine. At night, calm weather. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.