Bodega Frontos

Wijnkelder gelegen in Granadilla de Abona

Frontos is een complex van oenologische en restauratiediensten met eigen wijngaarden gelegen midden in de natuur. Het is een wijnhuis, een restaurant en een taverne, ideaal voor speciale evenementen. De omgeving is een natuurpark met belangrijke inheemse Canarische flora.

Het biedt begeleide bezoeken aan de wijnmakerij en de wijngaard, en proeverijcursussen die worden gegeven door zijn deskundige wijnmaker en degustaties van zijn wijnen.

Het restaurant is geschikt voor maximaal 250 personen in het hoofdsalon, met een rookgedeelte en de taverne voor maximaal 40 personen. Ze zijn gespecialiseerd in collectieve evenementen voor bedrijven en sociale feesten en passen het menu en de aanvullende diensten aan aande behoeften van de klant.

Frontos hecht belang aan milieubehoud, duurzame ontwikkeling, respect voor culturele diversiteit en strategieën voor verantwoordelijk toerisme.

De wijnmakerij heeft in het bijzonder aandacht besteed aan het aanpassen van het gebouw aan de plaats met behulp van traditionele materialen en het ontwerp als bioclimatisch gebouw, waardoor de thermische isolatie en de natuurlijke ventilatie verbeterd worden en het energieverbruik wordt beperkt. Het maakt ook volop gebruik van de geologische kenmerken van de lokale ondergrond, vulkanische puimsteen, om ondergrondse grotten te creëren die speciale natuurlijke omstandigheden bieden qua vochtigheid en temperatuur.

Voor een optimale wijnbouw gebruikt men moderne technologie in de wijnkelder en is er een eigen laboratorium en hooggekwalificeerd personeel.

De wijnen in Frontos zijn gebaseerd op de druiven, die met de grootste zorg gecultiveerd en verzorgd worden, als basis voor de productstrategie.

De wijnbewerkingen die in de wijnmakerij plaatsvinden, proberen de natuurlijke omstandigheden van de druif te respecteren, te onderhouden en te verbeteren met de beste techniek en hiervoor worden fysieke methoden en geringe chemische manipulatie gebruikt. Elke druivensoort wordt apart geoogst en gefineerd, en er wordt later een coupage gedaan om zo enkelvoudige wijnen te verkrijgen.

Frontos produceert zes soorten wijn: biologisch droog wit, semi-droog wit, rozé, klassiek wit, rood "tierra" en klassiek rood.