DE VUREN VAN RISCO - Tradities - Tenerife

De vuren van Risco

De vuren van Risco
cerrar
Pagina via e-mail versturen
Completa el captcha

Garachico is een dorp waar wij de volgende les van kunnen leren: hoe herboren te worden na door een vulkaanuitbarsting te zijn verwoest, en wel net zo prachtig of prachtiger dan voorheen. De Trevejo-vulkaan en haar tongen van vuur en lava schrokten in 1706 alles op wat ze op hun weg tegenkwamen, inclusief de gebouwen en de haven van de plaats.

Tegenwoordig herdenkt Garachivo deze gebeurtenis elke vijf jaar met de traditionele viering van de Fuegos del Risco, een unieke gelegenheid om het drama te herleven dat zich op dat moment heeft afgespeeld. Spectaculair vuurwerk samen met gloeiende ballen die van de helling naar beneden geschoten worden, herinneren aan de momenten waarop alles in deze stad voorgoed veranderde. Dit feest werd voor het laatst gevierd in 2015 en het zal opnieuw gevierd worden in 2020.

  • Waar: Garachico.
  • Wanneer: Eind juli - begin augustus.
cerrar
Hoe kom je in:

De vuren van Risco

In Google Maps openen
Algo nuboso a nuboso
Vandaag > Máx: 23° Min: 18°
Garachico. El cielo se cubrirá progresivamente la mañana del domingo. Por la tarde, predicción de lluvia fina y esporádica , y por la noche habrá algunas nubes altas y medias. Temperaturas sin cambios.
Volgende dagen