DE FEESTEN VAN CANDELARIA - Tradities - Tenerife

De Feesten van Candelaria

De Feesten van Candelaria
cerrar
Pagina via e-mail versturen
Completa el captcha

De Maagd van Candelaria is de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Het feest wordt ter ere van haar in de zomer, op 15 augustus, gevierd in de kustplaats Candelaria.

De feesten die van Nationaal Toeristisch Belang verklaard zijn, hebben een sterke religieuze component, zijn zeer populair en komen voort uit vijf eeuwen van trouw en geloof, van respectvolle liefde voor De Maagd.

Op die dag komen grote hoeveelheden bedevaartgangers van alle punten van het eiland hun eer betonen aan hun Beschermheilige. Velen van hen brengen de nacht door op de wegen naar de plaats. Tijdens dit feest, dat nauw verbonden is met de oorspronkelijke bewoners, wordt op 14 augustus ‘s middags het traditionele bloemen- of rozemarijnoffer aan de Maagd gebracht. Hieraan nemen diverse folkloristische groepen deel. De ceremonie van de verschijning van de Maagd aan de “guanches”, de voormalige inwoners, vindt volgens de traditie plaats op het Plaza de la Basílica.

 • Waar: Candelaria.
 • Wanneer: 14 en 15 augustus.
  cerrar
  Hoe kom je in:

  De Feesten van Candelaria

  In Google Maps openen
  Llovizna pasajera
  Vandaag > Máx: 27° Min: 22°
  Candelaria. Aparición de lluvia fina y esporádica la mañana del domingo. Por la tarde los cielos estarán parcialmente cubiertos, y por la noche el cielo estará casi cubierto. Temperaturas sin cambios.
  Volgende dagen